Bezinnen over het naderende sterven

Bezinnen over het naderende sterven

Omschrijving
De stichting heeft als doel een huis op te richten waar mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naaste kunnen komen om te bezinnen over hun (on)eindigheid. Ook voor anderen die worstelen met grote levensvragen rondom de dood, is er ruimte; de dood uit de taboesfeer.

Het Bezinningshuis
Wordt een plek op een bijzondere, rustieke locatie in het midden van het land, waar je even weg bent uit de eigen omgeving. Alleen, samen met een dierbare en/of lotgenoten word je met behulp van diverse werkvormen begeleid om even terug naar binnen te keren. Naar de stilte in jezelf. Op zoek naar antwoorden of aanwijzingen. Hoe verhoud je je tot deze nieuwe werkelijkheid?
Innovatieve
Er is nog geen huis als dit. Het is een aanvulling op het huidige aanbod van psychische, palliatieve zorg.
Maatschappelijk belang
Het bezinningshuis is een plek waar mensen een weekend, een midweek of een dag(deel) kunnen komen om zich te bezinnen en stil te staan bij hun (on)eindigheid of dat van hun naaste. Wij willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze medemens die in zwaar weer verkeert. Iedereen is welkom. Van welke afkomst dan ook.
Uitrolbaarheid
We willen starten in midden Nederland, maar zullen gasten uit het hele land ontvangen.
Uiteraard stimuleren wij het stichten van meerdere bezinningshuizen in het land.
Besteding prijzengeld
De financiële middelen worden thans gebruikt voor de opzet en uitvoering van het onderzoek, de oprichting van de stichting en bijkomende, administratieve kosten.
Wanneer de stichting over gaat tot het stichten van een daadwerkelijk bezinningshuis dan zullen de financiële middelen worden aangewend om dit tot stand te brengen.
Aanmelding door
Robin Zuidam
www.bezinningshuis.nl