Brancardomslagdeken

Brancardomslagdeken

Brancardomslagdeken Brancardomslagdeken
Omschrijving
De brancardomslagdeken heb ik ontworpen om nabestaanden een goed gevoel te geven als hun dierbare opgehaald wordt. Ook verpleegkundigen hebben behoefte aan een vervanging voor de bestaande brancardhoes. Met de fraai uitziende brancardomslagdeken kan de overledene liefdevol toegedekt worden. De rits is geplaatst aan de zijkant waardoor het veel respectvoller oogt. Het zeil waar je niet aan ontkomt zit nu alleen nog aan de binnenkant en niet meer aan de buitenkant. De buitenkant is van stevig stof gemaakt. Zelfs de veiligheidsbanden waar de overledene mee vast gemaakt wordt is bekleed met stof, dezelfde stof als de boven en onder kant van de brancardomslagdeken.
Innovatieve
Al jaar en dag is de brancardhoes van plastic gemaakt en middenvoor een rits of van plastic flappen gemaakt die om de overledene geslagen wordt. Door middel van deze nieuwe innovatie wordt het crimescene gevoel vervangen door een waardige manier van afscheid nemen. De brancardomslagdeken is aangepast aan de moderne tijd. Deze brancardomslagdeken zal zowel de nabestaanden als verpleegkundigen een goed gevoel geven. Waardoor de overledene op een waardige manier wordt weggebracht.
Maatschappelijk belang
De brancardomslagdeken is een doorbraak in de waardigheid hoe overledenen vervoerd worden. Nabestaanden zullen geen traumatische ervaring overhouden aan dit gebeuren. En zullen een goede herinnering houden aan het over brengen van hun dierbare naar een uitvaartcentrum of andere plek.
Uitrolbaarheid
Mijn idee is door Zeilmakerij van Asperen uitgewerkt vanuit een klein model op schaal is de brancardomslagdeken ontwikkeld. Deze firma is bekend met de uitvaartbranche en willen hierin meer gaan betekenen. Alle materialen, benodigdheden en kennis zijn aanwezig om dit product samen met ondergetekende op de markt te brengen.
Besteding prijzengeld
In ieder geval wil ik mijn studie kosten hiermee aflossen. En wil ik een bedrag besteden aan verdere innovatie van mijn ontwerp. Het door ontwikkelen van mijn product zal hierdoor een optimaal gebruiks artikel worden in de uitvaart branche.
Referenties
Zeilmakerij van Asperen Maritiem, Metha van Asperen (IJmuiden)
Aanmelding door
J.M.F. de Bruijn