Crematie in kleine kring

Crematie in kleine kring

Omschrijving
Ik ben een ‘babyboomer’, ongehuwd en geen kinderen. Ik ken veel generatiegenoten, in min of meer dezelfde omstandigheden, die net als ik een afscheid klein willen houden. Op mijn leeftijd ben ik bij steeds meer uitvaarten aanwezig en het valt mij op dat een uitvaart/crematie in kleine kring vaak een kale sfeer heeft. De oorzaak hiervan ligt aan de meestal te grote aula’s, de vele lege stoelen en de harde verlichting.
Naar mijn idee is het niet zo moeilijk om een dergelijke nogal karakterloze omgeving te vermijden door voor kleine gezelschappen, stoelen in een halve cirkel rond de kist te plaatsen, een luchtig ‘gordijn’ achter de kist te hangen, het licht in de ruimte sterk te reduceren en de kist uit te lichten met een spot. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer die recht doet aan uitvaarten met een kleine groep belangstellenden.
Ik hoop dat u hiermee iets kan doen. Het zou voor veel mensen een waardevoller afscheid kunnen betekenen.
Innovatieve
Sfeer is belangrijk bij een afscheid. Als het gezelschap klein is, is de omgeving meestal 'te groot'.
Om toch een intieme sfeer te creëren heb ik een voorstel in de bijlage beschreven.
Maatschappelijk belang
De steeds ouder wordende mens die in een steeds kleinere kring afscheid van het leven neemt.
Uitrolbaarheid
Heel eenvoudig.
Aanmelding door
Tiny Ruijter