Een vlinderkind-dag

Een vlinderkind-dag

Een vlinderkind-dag Een vlinderkind-dag
Omschrijving
Een mooie zomerse dag. Er spelen kinderen op het springkussen en er worden kinderen geschminkt. Ouders, opa's, oma's en misschien zelfs tantes en ooms met hun kinderen genieten van de drankjes en hapjes. Er zijn diverse hoeken met activiteiten. Naast al die vrolijkheid en fleurige omgeving mist er wel iets, bij iedereen. Er mist een kindje... Er vloeien tranen bij de gesprekken vol herkenning. Wat geeft dat toch een steun om zoveel mensen om je heen te hebben die weten hoe het voelt om een kindje begraven te hebben.

2016 was het eerste Vlinderkindcafé, een bijeenkomst voor ouders van overleden kinderen. Een plek waar je zonder taboe en zonder oordeel vrij kan praten over het kindje dat je mist. Er blijkt veel behoefte aan deze bijeenkomsten. Veel ouders voelen zich in het dagelijks leven geremd om te praten over hun vlinderkindje. De vraag om iemand mee te nemen krijg ik vaak. Een mooie gezamenlijke dag lijkt mij een prachtige manier om onze overleden kindjes te herinneren.
Innovatieve
Een overleden kind betekent een nieuw leven voor de ouders. Het leven dat je ervoor kende is er niet meer. Alles zal nu anders zijn. Dit wil niet zeggen dat we geen blijdschap of geluk meer kennen. Tijdens het Vlinderkindcafé is belangrijk dat we onze kindjes eren en laten voortbestaan. Hoe doen we dit en hoe vind je jouw manier? Een vlinderkind-dag zal in het teken staan van het voortbestaan van de overleden kindjes. Dit door de activiteiten hierbij aan te laten sluiten en te laten zien dat we kunnen genieten naast ons verdriet. Rouw en gelukkig zijn kunnen naast elkaar bestaan.
Maatschappelijk belang
De steun en herkenning van lotgenoten is enorm belangrijk. Er zijn bijeenkomsten voor ouders of voor de kinderen is er geen plek waar je als familie samen naartoe kan. Waar je elkaars ervaringen kan delen, kan genieten en huilen.
Besteding prijzengeld
Het bedrag zal besteed worden aan:
centraal gelegen locatie: nog nader te bepalen
aankleding: tafels, stoelen, slingers, ballonnen
workshops: sieraden maken, fotolijstje of herinneringsdoos personaliseren,
activiteiten: schminken, springkussen, buitenspeelgoed
hapjes en drankjes, bordjes en bekers
Aanmelding door
Nathalie van Stijn
mylifeblogs.nl/