Hemelwiegje, voor het afscheid van een GROOT wonder

Hemelwiegje, voor het afscheid van een GROOT wonder

Hemelwiegje, voor het afscheid van een GROOT wonder Hemelwiegje, voor het afscheid van een GROOT wonder
Omschrijving
Elke hemelwieg is uniek

De hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Van merinowol gecombineerd met zijde en vlasvezels. Ook is er gebruik gemaakt van zijden stof; het geheel wordt bewerkt met water en groene zeep tot een hemelwiegje. Er zijn alleen natuurlijke materialen gebruikt waardoor het heel zacht aanvoelt. Doordat het handwerk is, is er van elk hemelwiegje 1 uniek exemplaar. Ook is het mogelijk een hemelwiegje in opdracht te laten maken, gepersonaliseerd.

Een hemelwieg is gemaakt voor levenloos te vroeg geboren kindjes en hun ouders, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Het is een hele moeilijke tijd, en hoe fijn is het dan om je kindje bij je te houden, een paar dagen voordat het afscheid komt. Deze periode wordt langer mogelijk met de watermethode, tot wel 5 dagen.
Innovatieve
Een hemelwieg kan gebruikt worden tijdens de watermethode.

Een hemelwiegje is er in verschillende maten, gemaakt om een ovalen plastic bakje, zodat de watermethode toegepast kan worden terwijl het plastic bakje in de hemelwieg staat. Het plastic bakje kan waterdicht afgesloten worden, en zo vervoerd worden in de hemelwieg. Zelf weet je dat jou kindje in de hemelwieg in het water ligt, maar voor buitenstaanders is dat niet duidelijk. Thuis kan de deksel los gemaakt worden en kun je weer bij je kindje. Voor je kindje is het als in de baarmoeder. Dit wordt op deze manier nagebootst. Het waterbakje kan gekoeld worden door er een klein koelelement onder te zetten.
Maatschappelijk belang
Alleen in Nederland zijn er al 30.000 miskramen per jaar. De hemelwieg is een bijdrage in de keuzes die er zijn voor ouders. Het zou fijn zijn als er meer aandacht komt voor deze mogelijkheid van opbaren in de hemelwieg, zodat ouders langer de tijd hebben om afscheid te nemen van hun kindje.
Uitrolbaarheid
Het is een product wat goed past bij verloskundigen en de afdeling gynaecologie, waar als er een miskraam plaats gaat vinden hier gelijk gebruik van gemaakt kan worden en het te vroeg geboren kindje direct in het water komt te liggen. Ouders die dit thuis (gaan) meemaken en ervan op de hoogte zijn, al een hemelwieg en waterbakje kan aanschaffen.
Besteding prijzengeld
Hemelwieg zalhet prijzengeld besteden aan het ontwikkelen van op maat gemaakte plastic bakjes, voor de watermethode, zodat de hemelwieg in verschillende maten gemaakt kan worden. Daarbij is mijn wens de naam hemelwieg te graveren in ieder waterbakje.
Referenties
Nandy Boeve
Jeannet Admiraal | www.kinderuitvaartbegeleiding.nl
Martine Scholte | www.troost.nl
Aanmelding door
Nathalie Roelofsen
www.hemelwieg.nl