Herinneringsboek

Herinneringsboek

Herinneringsboek Herinneringsboek
Omschrijving
Herinneringsboek van kleding of persoonlijke papieren.

Wat doe je met de kleding! als je dierbare overleden is en je wilt opruimen.
Wat doe je met de kleding! als je kinderen eruit gegroeid zijn/die doos met baby kleertjes.
Wat doe je met de kleding! als je zelf wilt opruimen omdat je weet dat je leven eindigt.
Wat doe je met de kleding! die je al jaren bewaard hebt, omdat je er geen afstand van kunt doen.
Wat doe je met de kleding! Bij het einde van een levensfase.
Wat doe je met die lieve briefjes en mooie teksten van jezelf of je dierbare.

Voor mij aanleiding om een boek te ontwerpen een boek gemaakt van kleding of van persoonlijke briefjes. Een boek met ruimte voor persoonlijke bezittingen zoals een horloge, ring, ketting, telefoon enz. Ik had het helemaal in mijn hoofd wat het moest worden. Eerst heb ik een boekbind-cursus gevolgd om de techniek te leren, daarna de lijmen uitgeprobeerd met als resultaat een persoonlijk document.
Innovatieve
Ik denk dat we er niet ver van af zijn dat mensen zelf willen beslissen wat er met hun persoonlijke spullen gebeurt als ze er niet meer zijn. Ik denk dat men het fijn vindt hun nabestaanden niet op te zadelen met allerlei roerende zaken. Zelf beslissen over je bezit en er zelf een mooie herinnering van "laten" maken. Het is vernieuwend; Het bied de gelegenheid letterlijk ruimte te maken door op te ruimen. En figuurlijk door een periode of levensfase af te sluiten door beslissingen te nemen ten aanzien van persoonlijke bezittingen. Het is helend in de vorm van verwerking en beleving van afscheid en rouw. Het verlies krijgt een plek.
Maatschappelijk belang
Soms blokkeren mensen in hun sociale leven of op hun werk door de bagage die ze te dragen hebben. Als je door het opruimen van kleding en/of persoonlijke bezittingen van jezelf of je dierbare weer ruimte kunt voelen en ervaren dan werkt dat door in je sociale leven en op je werk.
Je voelt je als het ware wat lichter en hebt weer energie.
Uitrolbaarheid
Nederland is niet zo'n heel groot land. ik denk dat ik heel veel mensen blij kan maken met een Persoonlijk Herinneringsboek.
Besteding prijzengeld
Ik heb de wens om mij te laten coachen door Daan Westerink. Om mijn klanten nog beter te kunnen ondersteunen in hun proces van loslaten en beleven van hun verlies.Dus daar gaat zeker een gedeelte naar toe.

Alle eerlijkheid gebied ook dat het een mooie aanvulling op mijn inkomen zou zijn. Het herinneringsboek is nog een jong product.
Referenties
De personen waar ik een boek voor gemaakt heb zijn via mij te benaderen in verband met hun privacy.

Ik ben aangesloten bij remember me een organisatie voor ondernemers met betrekking tot verlies en rouw. Ik heb onlangs op de funaral fair gestaan door remember me georganiseerd.

Marja Pullens van Boom en stroom info@boomenstroom
Nette Scheepstra. Gedenkpopconcert.
Aanmelding door
Jennemie de Beer
www.bijjennemie.nl