Hoe mooi afscheid kan zijn

Hoe mooi afscheid kan zijn

Hoe mooi afscheid kan zijn Hoe mooi afscheid kan zijn
Omschrijving
“Ik ga nu mijn hele familie laten weten dat dit mogelijk is....
Dit was één van de opmerkingen die ertoe hebben geleid dat een aantal bevlogen afscheidsfotografen het initiatief hebben genomen om Het Nederlands Collectief Van Afscheidsfotografen (NCVA) op te richten. Een afscheid wordt met veel liefde helemaal naar wens vormgegeven. Door het afscheid vast te leggen in beeld blijft de het tastbaar. Niet alleen een reportage van de uitvaart maar ook de momenten ervoor en erna zijn belangrijk voor de totale herinnering. De aangesloten afscheidsfotografen hebben een grotere droom dan alleen hun eigen bedrijf. Hun droom: samen met de nabestaanden een prachtig fotoalbum met liefdevolle herinneringen van de begrafenis of crematie maken. Niet een herinnering aan een van de verdrietigste dagen in iemands leven, maar herinneringen aan liefde, connectie en samenzijn tijdens het afscheid. Deze droom komt uit zodra er bij consumenten en uitvaartondernemers bewust zijn van de mogelijkheden.
Innovatieve
Het NCVA is het eerste collectief van afscheidsfotografen zonder commercieel oogmerk.
Het doel van de vereniging is drieledig:
- Consumenten informatie geven over de mogelijkheden, het zichtbaar en bespreekbaar maken;
- Uitvaartondernemers bewust maken van de mogelijkheid en belang van een professionele afscheidsreportage;
- Afscheidsfotografen onderling verbinden waardoor zij elkaar in de eerste twee doelen kunnen versterken
Een professionele afscheidsfotograaf maakt het verschil tussen een kiekje en een waardevolle foto. Weg met het taboe! Een afscheidsfotograaf bij een uitvaart is zo gewoon als een trouwfotograaf op een bruiloft.
Maatschappelijk belang
Het NCVA levert een bijdrage aan het maatschappelijk belang om te laten zien en voelen dat afscheid nemen niet eng is, maar warm en liefdevol. Nergens is zoveel liefde zichtbaar als op een uitvaart. De professionele beelden verdwijnen niet onderin een kast maar zijn foto’s die bijdragen aan het vasthouden van de gedachte aan de liefde.
Uitrolbaarheid
In de “uitvaartwensen”-boekjes verdient de mogelijkheden afscheidsfotografie minstens zoveel aandacht als de keuze voor de verschillende broodjes. Het resultaat is namelijk veel langer “houdbaar”. Het NVCA wil haar doelstellingen bereiken door gebruik te maken van internet, flyers en brochures.
Besteding prijzengeld
Het prijzengeld wordt ingezet om via bovengenoemde middelen bewustwording te creëren bij consument en ondernemers in de uitvaartbranche. Plus om afscheidsfotografen een platform te bieden.
Een professionele afscheidsfotograaf maakt het verschil tussen een herinnering en een waardevolle herinnering van een met zorg vormgegeven afscheidsreportage.
Aanmelding door
Gonnie van Venrooij
www.afscheidsfotografen.nl