Kans op zon

Kans op zon

Omschrijving
Kans op zon is een boek en gaat over de periode dat Machteld Wentzel borstkanker had. Ze beschrijft haar dagelijkse bezigheden tijdens het behandel traject. Het plotseling hebben van borstkanker confronteert haar met de eindigheid van het leven. De dood komt vaak even langs in haar verhalen. Zij kijkt de dood werkelijk aan, ze kan deze visualiseren en zichzelf dood zien gaan. Ze merkt hierdoor dat ze wel dood zou kunnen gaan en dat haar gezin ook zonder haar verder zal kunnen gaan. In haar boek is veel humor te vinden, ze ziet de grappige kant van moeilijke situaties, want er moet in dit leven ook gelachen worden!
Kans op zon bestaat uit columns en een stappenplan met inzichten waarin Machteld heeft beschreven hoe ze om is gegaan met deze ingrijpende gebeurtenis. Werkelijk verdriet voelen, je verhaal delen en acceptatie zijn hierin aspecten.
Dit boek is een onderdeel van Life changing events, haar organisatie , die mensen met trauma ondersteunt.
Innovatieve
Dit boek heeft een verfrissende nieuwe vorm: columns met humor in een theoretisch kader. Het bedient hierdoor meerdere doelgroepen: degenen die louter kennis willen opdoen over hoe het is om door het krijgen van kanker de dood onder ogen te komen en degenen die dit lot zelf ondergaan. Hierdoor weten hulpgevers beter wat er in iemand die een ingrijpende gebeurtenis ondergaat, omgaat. Dit is op lichte wijze beschreven. Het is geen zelfhulpboek. Er staan tips en oefeningen in, maar de beleving van het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis staat centraal. Die beleving, het lezen over de ervaring en de combinatie van reflectie daarop, maakt het vernieuwend.
Maatschappelijk belang
Het boek pleit voor openheid omtrent ‘doodgaan’. Machteld vertelt schaamteloos over haar kankerproces en is hier zeer open over. Mensen vinden het soms lastig hoe daar op te reageren. Delen met anderen is een onderdeel in de theorie in haar boek. Om te leren hoe je kan reageren op iemand met een ernstige ziekte en wat je als zieke kan verwachten.
Uitrolbaarheid
Het boek wordt landelijk in eigen beheer uitgegeven en is te koop via de site van Life changing events en Bol.com. Bij events die Life changing events in het land organiseert, zal het boek te koop zijn. Machteld wil in talkshows op televisie praten over haar boek, kanker en dood. In de borstkanker maand oktober is hier zeker gelegenheid voor.
Besteding prijzengeld
Het boek is geschreven en wordt op dit moment gedrukt.
Het prijzengeld wordt besteed aan de kosten van de redactie en aan de marketing van het boek.
De redactiekosten zijn al gemaakt, maar niet betaald. Marketing en marketingadvies kan dan voor een groot deel aan professionals uitbesteed worden.
Referenties
Pansupport, Gabrielle Stein
Linden IT Gerbert Jan Valk
Birgitta Langen
Aanmelding door
Machteld Wentzel
www.lifechanging.nu