Klapkist

Klapkist

Klapkist Klapkist
Omschrijving
Ik heb deze kist ontworpen omdat ik uit eigen ervaring heb gezien dat als je bij een gewone kist staat, je prima bij de overledene kan, maar als je ernaast gaat zitten je altijd zo met je hand over de rand van de kist hangt. Bovendien kijk je dan ook zo tegen de kist op. Dit zal vooral bij kleine mensen, kinderen en rolstoelgebruikers erg handig kunnen zijn en bij mensen die veel en dichtbij hun dierbare willen zijn. Dus mensen die thuis hun dierbare overledene hebben opgebaard in een kist of mensen die voor een 24 uurs kamer kiezen bij een uitvaartcentrum is dit een uitkomst. Het is toegankelijker en makkelijk om de overledene aan te raken (kussen).
Innovatieve
Dit type kist bestaat nog niet en is daarom vernieuwend!
Om een deel van de rand van de kist te laten scharnieren heb ik twee houten deuvels toegepast.
Aan de binnenzijde van de kist zit een houten wig constructie om de klapbare wand weer in zijn originele stand terug te brengen. Tevens heb ik het kussentje en het lakentje wat normaal gesproken van ongebleekt katoen is, nu in een vriendelijker en zachter ogende bekleding uitgevoerd. Dit is uiteraard mogelijk in diverse kleuren en prints. Het prototype is gemaakt in een kinderkist van 140cm lang, maar de kist kan uiteraard ook in een volwassen uitvoering gemaakt worden.
Maatschappelijk belang
Deze kist is voor iedereen die veel bij zijn of haar dierbare overledene wilt zijn goed te gebruiken. Tevens is het toegankelijk voor rolstoelgebruikers, kleine mensen en kinderen. Deze vorm van afscheid nemen kan helpen in het rouwproces. Daarmee voorziet het in een maatschappelijk belang.
Uitrolbaarheid
Deze kist kan net zo veilig en functioneel gemaakt worden als een gewone kist en is na productie te bestellen door uitvaartondernemingen die hem vervolgens uitleveren aan hun klant.
Besteding prijzengeld
Ik wil deels kijken of ik op dit gebied misschien nog meer kan bedenken en deels besteden aan leuke dingen met mijn gezin.
Referenties
Nadat ik dit idee bedacht heb, is deze klapkist in samenwerking met Kaspersma uitvaartkistenfabriek te Dokkum uitgevoerd.
Timmerman Harm Nudma, een oude rot in het vak, heeft deze mooie kist met veel passie gemaakt.
Aanmelding door
F.R. Konst