Luizterverhaal – Muzikale Levensloop (Publieksprijs, 1e)

Luizterverhaal – Muzikale Levensloop (Publieksprijs, 1e)

Luizterverhaal – Muzikale Levensloop (Publieksprijs, 1e) Luizterverhaal – Muzikale Levensloop (Publieksprijs, 1e)
Omschrijving
Luizterverhaal maakt muzikale levensverhalen, waarbij we met behulp van piano en zang over het verloop iemands leven vertellen. Ieder hoofdstuk wordt gevolgd door een kort bijpassend liedfragment uit een bekende popsong, indien gewenst aangevuld met foto's/film (archiefbeelden).
Een muzikale versie van de traditionele levensloop, verteld in de laatste fase van iemands leven of op de uitvaart. Tevens een unieke gelegenheid om mensen te bedanken die een belangrijke rol in het leven van de overledene hebben gespeeld. De combinatie van gesproken woord, zang en piano raken een ander deel van de ziel. Het komt daardoor echt binnen en helpt daarmee bij een goed verloop van het rouwproces. Het is als een eerbetoon aan het leven van de overledene, wat voor de directe naasten als bijzonder prettig ervaren wordt. Een Luizterverhaal van een levensloop duurt doorgaans 15 à 20 minuten.
Iedereen verdient een Luizterverhaal!
Innovatieve
Aangezien in een Luizterverhaal de levensloop doorspekt zit met muziekfragmenten, krijgt het verhaal letterlijk meer dimensies en gaat het als het ware leven. Het raakt iedereen op een ander stukje van je ziel, dan wanneer het 'slechts' verteld wordt.

We kunnen het Luizterverhaal opnemen (audio/video) inclusief archiefbeelden, zodat er een blijvend document ontstaat voor bijvoorbeeld kinderen, die ten tijde van het overlijden nog te jong waren om alles goed te beseffen.
Maatschappelijk belang
Luizterverhalen maken we ook voor Goede doelen en maatschappelijke vraagstukken. Tevens voor mensen in de laatste levensfase, om het zelf te kunnen horen en de kans te krijgen om mensen te bedanken en te vertellen hoeveel ze van elkaar houden. Ook tijdens herdenkingsceremonies (video) vertellen we een algemene levensloop waarin iedereen zich herkent.
Uitrolbaarheid
We hebben inmiddels al ruim 70 Luizterverhalen verteld op diverse gelegenheden door het hele land.
Momenteel zijn we nieuwe vertellers aan het opleiden om de Luizterverhalen te kunnen brengen, zodat we aan de huidige vraag kunnen blijven voldoen. Onze doelstelling is om verder uit te breiden, waarbij we de kwaliteit boven de kwantiteit stellen.
Besteding prijzengeld
Inzetten van PR om een goede voorbereiding van een afscheid in een eerder stadium bespreekbaar te maken. Luizterverhalen maken voor Goede Doelen, en het bespreekbaar maken van maatschappelijke problemen, inclusief de videoregistraties, die gebruikt kunnen worden voor fondsenwerving. Daarnaast: Kwaliteitsbewaking en verdere professionalisering.
Referenties
Leo Vroegop, Voorzitter Vrienden van Siem
Ellen van Bruggen, nazorgmedewerkster van CVU
Henriette aan de Wiel, uitvaartverzorgster STER-uitvaarten
Aanmelding door
J.A.J. Bazen
luizter.nl/luizterverhaal/