Moppie-kussens met karakter, steun voor kinderen bij afscheid en ziekte

Moppie-kussens met karakter, steun voor kinderen bij afscheid en ziekte

Moppie-kussens met karakter, steun voor kinderen bij afscheid en ziekte Moppie-kussens met karakter, steun voor kinderen bij afscheid en ziekte
Omschrijving
Er was eens een meisje van 5 jaar met leukemie. Ik maakte voor haar een kussen met de afbeelding van Moppie-vlinder Missie omdat ze veel van vlinders houdt. Het kussen lag achter haar rug in het ziekenhuis bij de laatste behandelingen. In de auto lag ze samen met haar knuffels heerlijk te slapen onder het kussen. Nu ze genezen verklaard is pakt ze haar Moppie-kussen er meteen weer bij wanneer ze zich niet lekker voelt. De steun die dit kussen haar heeft gegeven gun ik alle kinderen die te maken hebben met ernstige ziekte of overlijden.
De kussens met karakter van de Moppies hebben 4 verschillende uitvoeringen. Er zijn 4 Moppies met elk een eigen verhaal. Elk kind kan kiezen welke Moppie hem/haar troost en veiligheid biedt. De kussens bieden steun door er op te zitten of liggen, er tegenaan te leunen of mee te nemen onder de arm. Thuis, in het ziekenhuis of bij een uitvaart. De verhalen bij olifant Molle, vlinder Missie, draak Mexa en giraf Miek bieden emotionele steun aan de kinderen.
Innovatieve
Door de verhalen van de Moppies krijgen kinderen de erkenning dat het oké is om verdrietig, boos en bang te zijn bij ernstige ziekte of overlijden. Kinderen kunnen zelf een Moppie kiezen die bij hen past. Olifant Molle geeft kracht uit liefde en het kind kan geheimpjes delen. Vlinder Missie geeft kleur bij sombere momenten en zoekt samen met het kind naar een fijne fantasiewereld. Met draak Mexa mag boosheid er zijn en het kind kan er heerlijk mee stoeien. Met giraf Miek staat het kind samen sterk. Wanneer alle 4 Moppies aanwezig zijn in een hospice, Ronald McDonald Huis of kindertherapie dan kunnen kinderen een Moppie kiezen bij een bepaald moment of periode.
Maatschappelijk belang
De kussens met karakter bieden, naast de eigen knuffel, familie of vrienden, troost en veiligheid in moeilijke tijden. Ze kunnen een basis zijn voor gesprek tussen ouder/familie en kind.
Duurzaamheid is belangrijk bij het maakproces van de kussens. Er wordt samengewerkt met een atelier voor vluchtelingen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Uitrolbaarheid
Door samen te gaan werken met de juiste partijen wil ik zoveel mogelijk kinderen bereiken die deze steun nodig hebben. De kussens kunnen aangeschaft worden voor de thuissituatie. Uitvaartbegeleiders kunnen de Moppies meenemen tijdens de week van de uitvaart. Voor kindertherapeuten zijn de kussens een waardevolle aanvulling bij verliesverwerking.
Besteding prijzengeld
De ontwikkeling van de prototypes kan worden afgerond. Met het prijzengeld wil ik de Moppie-kussens in de markt gaan zetten.
Het prijzengeld wil ik ook als donatie gebruiken om met de kussens kleur en steun te brengen bij hospices of Ronald McDonald Huizen.
Referenties
Britta Peters-Frölich, Leerkracht basisschool en kindertrainer bij Kikkerik
Aanmelding door
M. Smit-van Keulen
www.demoppies.com