Nu ik er niet meer ben | Herinneringsdoos

Nu ik er niet meer ben | Herinneringsdoos

Omschrijving
In verzorgingstehuizen en ook in ziekenhuizen krijgen nabestaanden vaak een plastic tas mee met daarin persoonlijke spullen van de overledene.
Mijn idee: maak samen met diegene die 'niet veel tijd meer heeft' of al wat ouder is een persoonlijke doos. Een doos waaraan die persoon een persoonlijk tintje kan geven. Die doos krijgen de nabestaanden na het overlijden. Warm, persoonlijk en mooi om te bewaren.

Voor de persoon die er straks niet meer is, is het een mooie afleiding. Daarnaast maakt het al knutselende het praten over het afscheid en de dood gemakkelijker.
Wat zou het leuk zijn om er ook nog een verrassing in te stoppen. Zo tover je bij het maken ervan en bij de nabestaanden een lach op het gezicht.
Innovatieve
Met het maken van de doos haal je creativiteit naar boven. Je maakt er iets heel persoonlijks van. De dood is gemakkelijker bespreekbaar. Het afscheid zachter. Bewustwording dus. Na je dood laat je iets heel persoonlijks na. Je praat er al knutselend samen over. Met een lach en een traan. Bewust toeleven naar je afscheid. Praten over je angsten en over je verdriet van het afscheid moeten nemen. En voor de verzorgden is het prettig om de persoonlijke spulletjes mooi verpakt mee te geven. Het wordt draaglijker voor alle 'partijen'.
Besteding prijzengeld
Het prijzengeld besteed ik allereerst aan het maken van een eerste opzet. Daarna is er nog genoeg geld over om te doneren aan stichtingen die de minder draagkrachtigen onder ons helpen.
Aanmelding door
A. Martens