Ode aan het leven (Publieksprijs, 3e)

Ode aan het leven (Publieksprijs, 3e)

Ode aan het leven (Publieksprijs, 3e) Ode aan het leven (Publieksprijs, 3e)
Omschrijving
Salut! is een nog jong magazine, uitgegeven door twee startende uitvaartbegeleiders, dat als doel heeft de dood op een positieve manier bespreekbaar te maken. Niet de dood staat centraal, maar het leven. 'Ode aan het leven' noemen we het blad dan ook. De zwarte randjes ontbreken.
De grote kracht van Salut! zit in de herkenbaarheid. Omdat het magazine in edities wordt uitgegeven met een relatief klein verspreidingsgebied gaan de verhalen over mensen bij jou uit de buurt, mensen die jij wellicht kent. Mooie interviews worden aangevuld met reportages over bekende begraafplaatsen, informatie over diensten en producten die raken aan een afscheid en herkenbare columns.
‘Van A tot Z gelezen’, is een reactie die wij vaak krijgen te horen. Het blad wordt twee keer per jaar huis aan huis verspreid in ons werkgebied.
Innovatieve
Er zijn meer magazines in Nederland met afscheid als thema. Salut! onderscheidt zich door het sterke regionale karakter. Wij zijn twee net gestarte uitvaartbegeleiders, die zich in het hard groeiende veld van concurrenten, wilden onderscheiden door onze expertise (verslaggeving en vormgeving) te koppelen. De bedoeling was klanten te genereren met een eigen magazine, maar na twee nummers weten we al dat het blad veel meer doet dan dat. Het brengt de dood dichter bij de mensen, het leidt tot gesprekken, tot ontmoetingen. We willen het blad ook gaan maken voor collega-ondernemers, die een algemeen pakket kunnen aanvullen met verhalen uit de eigen regio.
Maatschappelijk belang
Het gaat misschien te ver om te zeggen dat de dood nog altijd een taboe is. Er is veel veranderd de afgelopen decennia. Maar nog steeds is het een onderwerp waarover liever niet wordt gesproken. Men gaat het uit de weg. Salut! brengt de dood op een niet confronterende wijze bij de mensen op de deurmat en maakt het onderwerp bespreekbaar.
Uitrolbaarheid
Salut! is in heel Nederland uit te geven. Het is vooral aantrekkelijk voor middelgrote ondernemers. Wij zorgen in dat geval voor de body van het blad. Voor de regionale inbreng kunnen plaatselijke tekstschrijvers worden ingehuurd. De ondernemers kunnen de kosten enorm drukken door plaatselijke bedrijven te laten adverteren.
Besteding prijzengeld
Salut! in meer regio’s uitbrengen. Van het geld kunnen we wellicht een acquisitiemedewerker inzetten of tekstschrijvers werven in andere regio’s.
Referenties
Desgewenst kunnen we namen verstrekken van tevreden adverteerders of enthousiaste reacties van lezers.
Aanmelding door
Yvonne Versteijnen
www.salutmagazine.nl