Out of the Blues

Out of the Blues

Out of the Blues
Omschrijving
Out of the Blues is een muzikale theatervoorstelling die depressie en zelfdoding bespreekbaar maakt. De voorstelling is gebaseerd op interviews van ervaringsdeskundigen. De voorstelling wordt gevolgd door een spel wat het publiek in kleine groepjes speelt, om zo hun eigen ervaringen met elkaar uit te wisselen. ‘Out of the Blues’ is een project om stil te staan bij wat je nodig hebt in je leven om geluk te ervaren en wat je voor anderen kan doen. Het zorgt voor handvatten om met elkaar in gesprek te gaan over depressie en zelfdoding. We hebben een speciale College Tour versie van deze voorstelling ontwikkeld voor jongeren (vanaf 16 jaar) en studenten.
Innovatieve
Theatergroep Bint weet mensen te raken met deze herkenbare, humoristische en aangrijpende voorstelling. Maar wij gaan verder. Het alleen voelbaar maken van de problematiek vinden wij niet genoeg. Daarom hebben wij een speciaal Out of the Blues spel ontwikkeld: het publiek gaat in kleine groepjes met een spelbord stelling nemen aan de hand van prikkelende stellingen en persoonlijke vragen. Zoals bijvoorbeeld: 'mijn leven op Facebook ziet er leuker uit dan het werkelijk is' of 'praktische hulp bij zelfdoding zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn'. Zo zorgen we dat dit lastige onderwerp echt besproken gaat worden.
Maatschappelijk belang
Zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 in de leeftijdscategorie 20-25 jaar, veel jongeren kampen met depressie klachten en ruim de helft van de studenten heeft psychische problemen. Terwijl op Social Media iedereen alleen maar leuke dingen lijkt te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat jongeren weer ouderwets met elkaar in gesprek gaan .
Uitrolbaarheid
Onze voorstelling kan overal gespeeld worden: in aula's of gymzalen van middelbare scholen, op Hogescholen of Universiteiten en natuurlijk ook in theater. Out of the Blues is dus erg geschikt voor landelijke uitrolbaarheid.
Besteding prijzengeld
Het prijzengeld willen we besteden aan meer bekendheid krijgen voor onze voorstelling bij middelbare scholen, Hogescholen en Universiteiten, zodat we op zo veel mogelijk plekken in het land deze voorstelling kunnen gaan spelen.
Referenties
Referenties zijn op aanvraag beschikbaar.
Aanmelding door
Bartelijn Ouweltjes
www.theatergroepbint.nl