Penning ter nagedachtenis

Penning ter nagedachtenis

Penning ter nagedachtenis Penning ter nagedachtenis
Omschrijving
Een penning is een driedimensionaal object met aan de voor-en achterzijde een afbeelding waarbij tekst een onderdeel is. De inhoud van betekenis is veelzijdig, waarvan een herinnering aan een dierbare overledene er een van is. De afbeelding en tekst heeft een persoonlijke inhoud. De afmeting is van een gemiddelde doorsnede van 7 cm. Het materiaal is van gebakken klei dus van steen.
Innovatieve
De penning als "aandenken" is vernieuwend in de zin van dat het geen vanzelfsprekende vorm is om een dierbare te herdenken. Het zichtbare en tastbare is waardevol. Ik heb het nog nooit gezien.
Maatschappelijk belang
De penning ligt of staat in de leefruimte van de nabestaande. Op elk moment van de dag pak je de penning. Je voelt met je vingers en met je gedachten ben je weer even bij jouw dierbare. Je legt hem weer weg en gaat weer door. Het draagt een steentje bij aan het verwerkingsproces van het verlies.
Mensen in contact brengen met deze kunstvorm.
Uitrolbaarheid
Tussen het ontvangen van de opdracht, ontwerpen, maken, bakken, afwerking en levering, zit ongeveer een maand.
Besteding prijzengeld
Aan materiaal, gereedschappen en benodigdheden als boetseerwas, klei, gips, geschenkdoos incl. interieur, standaardje en een keramische oven.

Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker e. a. goede doelen.
Aanmelding door
Trudie Schep