Samen verlies verwerken verzacht…

Samen verlies verwerken verzacht…

Samen verlies verwerken verzacht… Samen verlies verwerken verzacht…
Omschrijving
Op de site NooitVerWeg (NVW) kan je het leven van een persoon in al zijn aspecten bewaren. In een time line plaats je foto’s en verhalen. Je kan foto- en videoalbums maken, en interesses vastleggen waar de persoon van hield: boeken, films, eten, vakanties, ... En jij bepaald wie aan de content kan bijdragen.
Er is een logboek voor gebeurtenissen en een dagboek voor de emoties. In de digitale kluis kunnen documenten of persoonlijke boodschappen worden bewaard. Daarmee is NVW interessant voor (terminale) personen die iets willen achterlaten voor nabestaanden. Er is een condoleance register. Vanuit de fotoalbums kunnen digitale kaarten worden gestuurd als herinnering (weet je nog...) en de deelnemers kunnen binnen de site chatten met elkaar. De beheerder bepaald wie mag bijdragen aan de content, en wie alleen mag kijken.
NVW is een betaalde dienst zonder reclame en verkoop van data. De gratis variant heeft beperkingen in aantal gebruikers en opslag capaciteit, en heeft wel reclame.
Innovatieve
Er is nog geen site/dienst die met volledige privacy zo’n compleet overzicht geeft van het leven en persoonlijke aspecten van een persoon als NVW. Het versturen van digitale kaarten uit fotoalbums en chatten tussen gebruikers binnen de site maakt het verwerken van verlies makkelijker. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden voor uitvaartondernemers/verzekeraars om een site voor een periode van maximaal 5 jaar aan klanten aan te bieden. De dienst wordt tegen kostprijs plus een kleine marge aangeboden en kan desgewenst als 100% kopie onder een andere naam aangeboden worden, bijvoorbeeld Yarden.
Maatschappelijk belang
Makkelijker verwerken van rouw betekend beter functionerende nabestaanden. Bovendien biedt de site/dienst de mogelijkheid om, met kleine aanpassingen, dementerende personen te ondersteunen. In de vergrijzende maatschappij zeer interessant. Dat wij een kleine marge op de kostprijs zetten, geeft aan dat wij maatschappelijke relevantie zien.
Uitrolbaarheid
Het concept is eenvoudig uitrolbaar omdat het een online dienst betreft die via internet aangeboden wordt. Uiteraard zal er een social media campagne opgestart moeten worden en zal aandacht worden gezocht bij relevante media en organisaties zoals weekbladen (Margriet) en uitvaartverzekeraars (Yarden). Internationaal is overigens een mogelijkheid.
Besteding prijzengeld
Het prijzengeld zal besteed worden aan het technisch up-to-date brengen en goed 'responsive' maken van de website (prioriteit) en eventueel de ontwikkeling van een app. Omdat we de ontwikkeling voor een groot deel in India doen (via DevRepublic) kunnen we veel uren inzetten.
Referenties
John Wassing, DevRepublic, 0619023128, John@devrepublic.nl
Emiel van Rijn, Appedemic, 0634197856, emile@appedemic.nl
Aanmelding door
Bucker H.E.
www.nooitverweg.nl