Sprookjes over het einde en nog verder!

Sprookjes over het einde en nog verder!

Sprookjes over het einde en nog verder!
Omschrijving
In de rapportage heb ik een sprookje gezet uit mijn hele verzameling sprookjes over het einde, over de dood. Met uitleg hoe dat is ontstaan. Ik schrijf dus erg graag en ook veel: kinderverhalen en sprookjes en gedichtjes. Ik kon u niet het hele manuscript sturen, langs deze weg. Maar ik heb 1 van de mooiste in de rapportage gezet. Dat is een Indisch sprookje over een wayangpop die zich achter het scherm na afloop van de voorstelling afvraagt of er niet meer is dan de platte, één dimensionale wereld van de schimmen. Hij vraagt zich af wat er aan de andere kant van het doek ligt. Dan komt er een vlinder binnen fladderen die hem vertelt van de wereld buiten. Nu verlangt hij nog meer naar weg gaan. Maar hij kan niet mee met de vlinder. Die nacht huilt hij zich in slaap. Waardoor het leer waarvan hij is gemaakt, losraakt van het stokje. Dat ontvouwt zich vervolgens als 2 vleugels en zo vliegt hij even later achter de vlinder aan, de donkere sterrennacht in.
Innovatieve
Er zijn bij mijn weten geen of anders weinig moderne sprookjes en zeker niet over de dood en over eindigheid. Ik ben als schorpioen en als yoga/meditatie-docent (niet praktiserend) gefascineerd door het hiernamaals. Heb ook reïncarnatie-therapie-les gevolgd. Heb vele herinneringen aan vorige levens. Is voor mij heel normaal. Dat er meer is tussen hemel en aarde, vind je ook terug in mijn sprookjes. Wat dat is, moet ieder mens voor zichzelf uitvinden. Ik zie het niet als mijn taak anderen te overtuigen van wat er wel of niet is. Wel verwondering brengen.
Maatschappelijk belang
Ik hoop dat mijn gekke, soms mooie en ook lieve sprookjes de beladenheid helpen wegnemen rond de dood. Dat het eindigheid dichterbij brengt, helpt om er comfortabel mee te worden. En ook bijdraagt tot een nieuwe visie op het leven: eindigheid is overal om ons heen. En ook altijd een nieuw begin.
Uitrolbaarheid
Ik heb geen idee wat uitrolbaarheid is. Maar van mij mag het sprookje over het hele land uitgerold worden. Als een tapijtje van liefde! Het sprookje kan afzonderlijk gebruikt worden in publicaties over dood in het onderwijs, in kunstprojecten. We kunnen ook het hele manuscript als boek uitgeven, gecombineerd met iets over yarden.
Besteding prijzengeld
Ik wil dolgraag ook mijn andere kinderverhalen uitgeven. Of mijn tekeningen als kaarten laten bedrukken.
Aanmelding door
S. Neuteboom