Tijdingen.nl – Herinneringen zijn voor altijd

Tijdingen.nl – Herinneringen zijn voor altijd

Omschrijving
Met Tijdingen.nl houd je eenvoudig levensverhalen en herinneringen online vast. Een Tijding is een verhaal dat je vertelt in tekst, foto’s en video’s. Met zestien thema’s die je op weg helpen, kun je onbeperkt Tijdingen (verhalen) maken. Per Tijding bepaal je voor wie je ‘m maakt en wanneer je ‘m doorgeeft. Dat kan zijn bij leven, maar je kunt er ook voor kiezen je Tijdingen pas na je overlijden mee te geven aan je liefsten; als een heel persoonlijke ‘Wat ik nog wil zeggen’. Niets hoeft meer ongezegd te blijven, geen herinnering meer vergeten. Tijdingen.nl is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen geboren schrijver bent. Met zestien thema’s, met elk 10 onderwerpen, is er altijd inspiratie. Van levenslessen voor de kinderen, tot gezamenlijke vakanties met vrienden. En van een ‘boeken top 10’ tot oma’s recepten. Ik bedacht Tijdingen, omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn het is om verhalen uit eerste hand te hebben wanneer iemand die je liefhebt overlijdt.
Innovatieve
Je kunt op veel manieren levensverhalen vastleggen. Wat maakt Tijdingen innovatief? Ik zet ‘t graag op ‘n rij: ten eerste is Tijdingen online en dus overal toegankelijk en steeds weer aan te passen. Een ander voordeel ten opzichte van papier is dat Tijdingen naast tekst en foto’s, ook video’s heeft. En omdat Tijdingen een vast stramien van thema’s kent, kunnen ook mensen die geen geboren schrijver zijn direct aan de slag. Een verdere innovatie is de koppeling van elke Tijding aan individuele personen. Alleen degene voor wie je een Tijding maakt, kan deze zien: 100% privé. Tenslotte: je bepaalt zelf wanneer je Tijdingen doorgeeft. Dat dit ook na overlijden kan, is uniek.
Maatschappelijk belang
Wanneer iemand die je liefhebt wegvalt, bieden levensverhalen, herinneringen en laatste woorden houvast aan degenen die achter blijven. Tijdingen.nl biedt niet alleen woorden, maar ook foto’s, films, muziek. Dat is een enorme verlevendiging van elk herinnering. Het maken van Tijdingen geeft rust, het ontvangen ervan geeft troost.
Uitrolbaarheid
Tijdingen.nl is gelanceerd en dus al uitgerold. Op termijn wil ik ook een engelstalige versie van Tijdingen ontwikkelen, om het concept wereldwijd te kunnen uitrollen.
Besteding prijzengeld
Marketing en communicatie vragen flinke investeringen. Als Tijdingen wint gaat het geldbedrag naar promotie, zodat in de toekomst nog meer mensen weten dat Tijdingen.nl bestaat. Iedereen heeft een verhaal te vertellen, herinneringen te delen. Het is mijn doel dat zoveel mogelijk mensen te laten doen. Geweldig als je me daarbij helpt met jouw stem!
Referenties
Contactgegevens worden op verzoek verstrekt aan de jury.

I. van den Berg, ritueelbegeleider
E. de Boode, kinderarts
L. Ollefers, tekent levensverhaal op met Tijdingen.nl
H. Scheerder, uitvaartregisseur
Aanmelding door
Mariëlle Giesbertz
www.tijdingen.nl