Troost.nl uitbreiding “JE KUNT DIT: eerste hulp bij het verlies van een kindje”

Troost.nl uitbreiding “JE KUNT DIT: eerste hulp bij het verlies van een kindje”

Troost.nl uitbreiding “JE KUNT DIT: eerste hulp bij het verlies van een kindje” Troost.nl uitbreiding “JE KUNT DIT: eerste hulp bij het verlies van een kindje”
Omschrijving
Jonge ouders die geconfronteerd worden met het overlijden van hun kindje worden onverwacht gedwongen om te schakelen van geboorterituelen naar rouwrituelen. Om deze ouders te helpen willen we Troost.nl (i.s.m Stichting Make a Memory, die kosteloos professionele foto's van overleden kinderen maakt) uitbreiden met een knop “JE KUNT DIT – Eerste hulp bij verlies van een kindje” waar informatie te vinden is, die ouders nodig hebben wanneer zij plotseling afscheid moeten nemen van hun kindje. Denk aan; wat kunnen we bewaren, op welke plek neem ik afscheid, hoe vertel ik het mijn omgeving, gaan we foto’s maken. Met de vernieuwde versie van Troost.nl hoeven deze ouders niet verstrikt te raken in de angstaanjagende online wereld waar je via Google in terecht komt. Op Troost.nl zien ze de knop “JE KUNT DIT – Eerste hulp bij verlies van een kindje”. Een veilige plek met de verschillende opties, rouw rituelen en keuzes die je als jonge ouders hebt.
Innovatieve
Wanneer ouders in het ziekenhuis komen, omdat hun baby is overleden of gaat overlijden, worden zij voorgelicht door de professionals daar. Er is ook vaak een boekje die de ouders mee krijgen, maar waar de informatie soms niet volledig of actueel is. Daarnaast gaan ouders ook Googelen om meer begrip en controle op de situatie te krijgen, wat een onvoorstelbare opgave lijkt.
Troost.nl JE KUNT DIT – Eerst hulp bij verlies van een kindje geeft duidelijke informatie om met liefde afscheid te kunnen nemen van hun kindje en ouders bewust te maken van de opties die ze hebben.
Informatie die actueel, accuraat & duidelijk is, zonder commerciële inslag (Stichting Make a Memory).
Maatschappelijk belang
Het verlies van een baby is en blijft een taboe. Troost.nl heeft gelukkig steeds meer bereik onder ouders van overleden kinderen, mensen in hun omgeving en ook zorgprofessionals. Troost.nl biedt een plek online, maar ook tijdens de verschillende activiteiten hebben lotgenoten (moeders, vaders, opa's en oma's) kans om elkaar te ontmoeten.
Uitrolbaarheid
Troost.nl is toegankelijk voor iedereen. Voor de uitbreiding "JE KUNT DIT - eerste hulp bij het overlijden van een kind" is het plan gemaakt en wij en de betrokken partijen staan in de startblokken om dit gedeelte van de website te ontwikkelen. Alleen het geld nog!
Besteding prijzengeld
1. De ontwikkeling van Troost.nl met de uitbreiding "JE KUNT DIT - eerste hulp bij verlies van een kindje". De informatie wordt duidelijk per thema (zie rapportage) weergegeven.
2. Op een kaart van Nederland staat welke service en voorzieningen er zijn voor ouders die hun kindje verliezen in de buurt.
3. Het laten maken van een flyer ter promotie.
Referenties
"Troost.nl houd je op een positieve manier in het heden en laat zien dat er een toekomst is na een verlies dat te groot is om te bevatten. Een leven waarin verdriet kan bestaan naast geluk."
Suzan Hilhorst | Auteur 'Sara & Liv'

"Dit jaar kwam ik in aanraking met de website Troost.nl. Wat me direct opviel is de moderne en toegankelijke uitstraling. Toen ik verder las vond ik waardevolle en diverse content die lotgenoten troost biedt tijdens het rouwproces. Al snel werd duidelijk: Ik ben niet de enige en je kan ervaringen delen zonder teveel in het verdriet op te gaan. daarom vind ik Troost.nl onderscheidend van andere websites".
Audrey Loman | Beaumind

"Een mooie en warme website die troost biedt op de momenten dat je er denkt alleen voor te staan in je grote verdriet..."
Esther Moonen-Van der Waal

"De site voelt als een warme deken van informatie en tips."
Rosalie Bijenveld

"Helaas was er geen website zoals troost toen wij ons dochtertje Bo verloren. Wel ben ik laatst via troost bij een bijeenkomst geweest met lotgenoten. Het was erg heftig maar er was veel herkenning en troost."
Ivonne Bevers
Aanmelding door
Martine Scholte
www.troost.nl