Troostbox

Troostbox

Omschrijving
De Troostbox is een doos waarin allerlei toepasselijke geschenken zitten die je kunt geven aan iemand die een dierbare verloren is. Het zijn geschenken die positieve energie geven en die een stukje troost bieden ook voor later. Er zitten geschenken die in verschillende fases van rouw van toepassing zijn, waardoor iemand zich gesteund en geholpen kan voelen.
Innovatieve
Het innovatieve aan het product is dat het nog niet bestaat. Terwijl er wel een behoefte bestaat om een toepasselijk geschenk aan iemand te geven die een dierbare verloren is. Je wilt dan niet altijd met bloemen aan komen of een kaart. Dit omdat je vaak het gevoel hebt dat het niet passend, origineel, compleet of persoonlijk genoeg is.
Maatschappelijk belang
Het maatschappelijk belang is dat mensen in rouw wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en dat mensen die een geschenk geven met dit geschenk het gevoel hebben echt iets voor de ander te kunnen betekenen. Ook als de stilte na een uitvaart is aangebroken put de nabestaande toch nog steun uit deze troostbox.
Uitrolbaarheid
De box is online te bestellen en kan landelijk gedistribueerd worden.
Besteding prijzengeld
We zijn nu bezig met de ontwikkeling van de algemene box maar willen op langere termijn meer diversiteit. Denk aan een box voor kinderen, speciaal voor mannen of vrouwen, een luxe box etc.
Referenties
Imara van Esch, LEMEA
Marianne Buisman, Uniek monumenten
Aanmelding door
Orlanda Adams
www.rememberme.nl