Troostcadeau ‘Engel’

Troostcadeau ‘Engel’

Troostcadeau ‘Engel’
Omschrijving
Bij ontwerp ‘Engel’ staat het thema ‘De liefde blijft’ centraal. Wanneer je afscheid neemt van een dierbaar iemand dan raak je veel kwijt. Maar de liefde blijft! Dit wordt uitgebeeld door het rode hart van de engel.

Het troostcadeau ‘Engel’ is een pakje zakdoeken met ontwerp ‘Engel’. Het pakje zakdoeken is verpakt in een organza zakje en aangevuld met foamhartjes.
Een troostend en praktisch gebaar voor kinderen die betrokken zijn bij afscheid. Wanneer tranen van gemis over de wangen rollen dan kan het kind deze opvangen met een zakdoekje. De zachte foamhartjes zijn stickers en kunnen door de kinderen op of in de kist geplakt worden. Daarmee geven zij symbolisch hun liefde mee. De stickers kunnen ook worden geplakt op bijvoorbeeld een herinneringsdoosje of fotolijstje. Ook een mooie tekening kan worden aangevuld met de hartjes. Wanneer het zachte organza zakje leeg is dan kan het kind er een klein herinner-dingetje in bewaren. Bijvoorbeeld een mooie steen of een sieraad.
Innovatieve
Tegenwoordig is er steeds meer ruimte voor de kinderen bij afscheid. Kinderen reageren op een heel eigen manier. Bij de universele afbeelding van ontwerp ‘Engel’ begrijpen ouders èn kinderen de symboliek. Het geeft opening om samen in gesprek te gaan over liefde en verlies.
Het troostcadeau is multifunctioneel. Het is een lief en troostend gebaar en het helpt kinderen om op een praktische, eigen manier bezig te zijn met het afscheid.
Maatschappelijk belang
Wanneer het moeilijk is een begin te vinden voor een gesprek over dood en afscheid kan vragen naar de betekenis van de Engel voor het kind helpen. Kinderen worden ook uitgenodigd om actief bezig te zijn met afscheid nemen op een heel eigen manier. Het schept een band dat de overleden persoon door kinderen en volwassenen in liefde herinnerd wordt.
Uitrolbaarheid
Dit troostcadeau kan vanuit het hele land besteld worden bij Kunst van herinnering en Troostgeschenk.nl.
Besteding prijzengeld
Het prijzengeld zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van meer mogelijkheden om kleur te geven aan kind en afscheid.
Referenties
Mieke Greveling (Mieke Greveling Uitvaartbegeleiding)
Aanmelding door
M. Smit-van Keulen
www.kunstvanherinnering.nl