Troostschaap Moksha

Troostschaap Moksha

Troostschaap Moksha Troostschaap Moksha
Omschrijving
Mijn product is een opbaarmogelijkheid en omhulsel voor prematuur overleden kindjes.
Bij dit product heb ik een herinneringsschaapje gemaakt dat achterblijft als herinnering. Dit herinneringsschaapje heet Maya.
Innovatieve
Het vernieuwde van dit troostschaap is dat ik op een andere manier heb gekeken naar wat er nodig is om goed afscheid te kunnen nemen. Ik ben van mening dat wanneer ouders hun kindje nog kunnen vasthouden vanaf het moment van overlijden tot en met het laten cremeren of begraven dit een bijdrage kan leveren aan de rouwverwerking. Ouders kunnen met hun kindje op schoot of in de armen nog van hun kindje genieten omdat het heel dichtbij hen is. Net als met een levend kindje kunnen zij op deze manier hun kindje in de armen nemen en er zolang als mogelijk is naar kijken.
Maatschappelijk belang
Een stukje rouwverwerking om op een waardevolle en liefdevolle wijze van afscheid nemen. Mijn voorkeur gaat uit om dit te laten vervaardigen door mensen in een (met name vrouwen) in een gevangenis of door mensen met lichte beperking.
Uitrolbaarheid
In Nederland overlijden ongeveer 1200 - 1500 prematuur kindertjes per jaar. Voor deze groep zou ik deelnemer willen zijn om dit product verder uit te kunnen rollen.
Besteding prijzengeld
Verder ontwikkelen van het prototype. Project verder uitwerken zodat het ook handwerk kan blijven. Handwerken kan therapeutisch werken en door mensen te laten handwerken leveren zij tevens een bijdrage aan de maatschappij.
Referenties
Uitvaartbegeleiding Mara
Met Karin Uitvaartbegeleiding
Petra Kuperus Ritueelbegeleiding
Het patroon is afkomstig uit het boek "knuffel kussens haken" uitgegeven door Mr. Cey Crochet.
Aanmelding door
Christa Wester
namasteuitvaartbegeleiding.wordpress.com