Vergeet me niet – liefde kent geen sterfdatum en is eeuwig

Vergeet me niet – liefde kent geen sterfdatum en is eeuwig

Vergeet me niet – liefde kent geen sterfdatum en is eeuwig
Omschrijving
Het boek 'Vergeet me niet - liefde kent geen sterfdatum en is eeuwig' is een geschenkboek dat bestemd is voor kinderen en volwassenen.
In het kindergedeelte wordt een sprookje van de Vergeet-Me-Niet bloem verteld.
In dit gedeelte is ook een kleurgedeelte aanwezig waar kinderen zich kunnen uitleven om een Vergeet-Me-Niet bloem in te kleuren en te beschrijven met hun eigen woorden.
In het volwassen gedeelte staat een volwassen fictief verhaal centraal met symboliek en metaforen.
Er is een apart gedeelte opgenomen over wat rouwbloemen te vertellen hebben, wat ze betekenen.
In dit boek is ook een dagboekgedeelte voor een uitgekozen periode om herinneringen op te schrijven en/of om foto's bij te plakken.
Het boek is een verlenging van de handgemaakte Begeleidingkaars met de bloem Vergeet-Me-Niet erop sinds 2017, maar is een separaat product waarmee gewerkt kan worden. Het hoort bij elkaar, maar is ook los van elkaar in te zetten bij een stervensproces, een uitvaart of een herdenking.
Innovatieve
Het boek is een all-in boek voor de uitvaartsector. Of het nu om een stervensbegeleiding gaat, een voorbereiding op een uitvaart, tijdens de uitvaartdagen of een herdenking (ongeacht de periode na een overlijden), het boek 'Vergeet me niet - liefde kent geen sterfdatum en is eeuwig' heeft een altijddurend karakter en is bij overlijden, rouw en herdenking te gebruiken voor kinderen en volwassenen.
De diverse elementen in het boek, i.c. een sprookje van de bloem Vergeet-Me-Niet, de taal van andere bloemen, een dagboekgedeelte, een fotogedeelte, een fictief volwassen verhaal, een teken- en kleurafdeling voor kinderen, het maakt een totaalplaatje in één geschenkboek.
Maatschappelijk belang
Het is niet nodig om verschillende producten te verzamelen om kinderen en volwassenen van dienst te kunnen zijn. Het twee in één boek voor kinderen en volwassenen dient de mens in een moeilijke periode om een levensdraad weer op te pakken. Het boek is een geschenkboek en is niet religiegebonden.
Uitrolbaarheid
Het boek is bestemd voor de Nederlandse en Vlaamse markt, i.i.g. daar waar de Nederlandse taal wordt gesproken. Het is daarom ook geschikt voor andere Nederlandse gedeelten binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Omdat het boek voor twee doelgroepen geschreven en gevormd wordt, is de bereikbaarheid breed voor iedereen die werkt in de uitvaartsector.
Besteding prijzengeld
De vormgeving en de druk van het full colour boek, inclusief redactie, is een startproces waarbij heel veel kosten komen kijken. Omdat er tevens rekening gehouden moet worden met een hoge boekhandelskorting, is er weinig marge over om deze kosten te drukken. Het prijzengeld zal besteed worden aan de vormgeving en druk van het boek.
Referenties
Bram Hommel, voormalig directeur crematoria Zoom- en Zegestede
Hendrie Arnold Uitvaartverzorging
Rouwcentrum Zuidema
Gijsje Teunissen, Charon uitvaartbegeleiding
Anky Floris Levenskunst
Uitvaartverzorging Peter Butler
Stichting Zeeuws Steunpunt voor Verlies en Rouw (Gerda van Leeuwen)
Aanmelding door
Claudia Koole
www.vlinderijnes.nl